Press release PWN Romania Nov 22, 2016

22 November 2016 Language : English

Press release

PROFESSIONAL WOMEN’S NETWORK ROMANIA GALA DINNER

– the event of the year for Romanian women leadership

Bucharest, November 22, 2016

 Comunicat de presă

Evenimentul anului pentru leadership feminin românesc:

PROFESSIONAL WOMEN’S NETWORK ROMANIA GALA DINNER

Bucureşti, 22 Noiembrie 2016

Professional Women’s Network (PWN) Romania, cea mai puternică comunitate a femeilor din conducerea companiilor, a organizat Gala Anuală în data de 21 noiembrie 2016, sărbatorind 5 ani de prezenţă în România si celebrând personalităţile care au sprijinit asociaţia.  

PWN Romania face parte din PWN Global, o organizație ce are ca misiune susținerea  progresului profesional al femeilor şi ascensiunea acestora în poziţii de conducere, având în vedere că un  leadership echilibrat de gen contribuie la o mai bună luare a deciziilor, conduce la sustenabilitatea economică a companiilor şi la o societate mai bună.

Professional Women’s Network Romania Gala Dinner a fost un eveniment care a reunit peste 130 de participanţi, incluzând membrele asociaţiei, dar şi executivi ai companiilor din România care împărtășesc și susțin misiunea şi valorile PWN România, reprezentanţi guvernamentali, ambasadori, lideri de opinie și presă.

În cadrul Professional Women’s Network Romania Gala Dinner au fost anunțațe și felicitate Membrele de Onoare ale asociației, care au sprijinit  misiunea și eforturile PWN România, şi anume:  Elisabetta Capannelli, Country Manager, World Bank; ES Angela Cristea, Ambasador, Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România; Elena Doldor, Lector Senior, Queen Mary University of London; ES Anneli Lindahl-Kenny, Ambasador al Suediei în România; Ana Maria Mihăescu, Regional Manager, International Finance Corporation; Thenjiwe Mtintso, Ambasador al Africii de Sud în România; Prinţesa Marina Sturdza.

În cadrul Galei, Lavinia Raşcă, Professor la Programul EMBA al Asebuss, Membru Fondator şi fost preşedinte al PWN România, şi Sorana Baciu, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, fost preşedinte al PWN România, au fost onorate, de asemenea, pentru efortul continuu şi contribuţia adusă la dezvoltarea asociaţiei.

La aceasta Gală, au fost onorați și felicitați şi domnii care susțin misiunea PWN Romania şi care au participat activ la programele asociaţiei, acordându-le tiltul onorific de “Menbassadors”: ES Paul Brummell, Ambassador al Marii Britanii în România; Gilles Clavie, Președinte și CEO al Orbis Hotel Group; Sergiu Neguţ, Decan Asociat în cadrul Maastricht Business School of Management România; Sergiu Oprescu, Președinte al Asociaţiei Române a Băncilor; Laurent Picheral, Membru al Comitetului Executiv al AccorHotels și CEO al HotelServices Central & Eastern Europe; Ismail Radwan, Lead Public Sector Specialist în cadrul Word Bank; Ludwik Sobolewski, Director General, Bursa de Valori Bucureşti. 

În cadrul Galei, PWN România şi Deloitte Romania, ca  partener de cercetare, au lansat rezultatele unui nou studiu, ”Femeile în Consiliile de Administraţie în România”, prima cercetare de acest fel  elaborată în România. “În realizarea acestui studiu, am pornit de la ideea de a scoate în evidență beneficiile pe care le poate aduce echilibrul dintre gradul de reprezentare al femeilor și cel al bărbaților în funcțiile de conducere. Totodată, când am început acest demers, în urmă cu un an, ne-am propus sa oferim companiilor românești motivația de a sprijini evoluția profesională a femeilor”, a spus Adriana Lobdă, Partener Deloitte. „Studiul nostru reprezintă o radiografie a realității românești. Pe lângă informaţii statistice relevante, acesta include și opiniile unor doamne aflate în poziții-cheie în cadrul companiilor, precum și recomandări menite să adreseze aspecte ale diversității de gen în cadrul consiliilor de administrație și în consiliile de supraveghere ale companiilor”, a adăugat Oana Petrescu, Partener Coordonator Deloitte Consultanţă.

 ”Professional Women’s Network Romania Gala Dinner a fost un eveniment foarte important pentru asociaţie şi pentru membrele sale. Ne-a arătat că putem construi împreună strategii şi parteneriate pe termen lung, care să ne ajute în demersul nostru de a realiza un  leadership echilibrat  de gen ca o nouă realitate a lumii în care trăim. Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor partenerilor şi prietenilor noştri, dar şi membrelor asociatiei, o comunitate puternică şi dinamică, care poate contribui la realizarea acestui deziderat”, a declarat Virginia Oțel, Preşedinte al Professional Women’s Network Romania.

Professional Women’s Network Romania Gala Dinner a fost un eveniment sustinut de Women at Accor Hotels Generation (WAAG) și Orbis Group, ca parteneri strategici. Laurent Picheral, Membru al Comitetului Executiiv al AccorHotels, CEO HotelServices Central & Eastern Europe, a declarat: “Femeile sunt extrem de importante în industria ospitalităţii: reprezintă clienţi valoroşi care ne aduc creştere, dar sunt şi parte importantă a echipelor noastre. La AccorHotels avem 240.000 de angajaţi în 95 de ţări şi aproximativ jumătate dintre aceştia sunt femei. Egalitatea de gen este inima strategiei noastre de cultură a promovării talentelor, iar reţeaua noastră internă de susţinere a femeilor – WAAG - este platforma care contribuie constant la atingerea obiectivelor noastre de diversitate. Sunt convins că avem capacitatea şi resursele de a aduce o schimbare reală în evoluţia şi creşterea managementului feminin în Europa de Est”. Gilles Clavie, Preşedinte şi CEO al Orbis Hotel Group a completat: “Se văd deja schimbări importante ale impactului diversităţii în fiecare echipă – femeile aduc o altă perspectivă şi contribuie la creşterea calităţii analitice. Din experienţa mea, echipele mixte funcţionează pur şi simplu mai bine, au performanţe mai bune şi livrează produse inovatoare şi creativitate. Orbis Hotel Group este nu numai un susţinător, ci şi un practicant al principiilor egalităţii de gen: 40% dintre directorii de hotel din reţeaua noastră sunt femei”.

 

Despre PWN Global & PWN România:

PWN Global este o federație non-guvernamentală,  constand din asociatii cu sedii in prezent în 29 de orașe din lume, ce are peste 4.000 de membri, de 90 de naționalități și este într-o continuă expansiune la nivel international. În România, asociația, a cărei întreagă activitate se desfășoară pe bază de voluntariat, a luat naștere în la sfaristul anului 2011, fiind a organizatie non-guvernamentala si non-profit. Are în prezent peste 180 de membre active, ce detin functii de conducere în  companii și antreprenoare, în mai mult de 20 de industrii. Misiunea PWN Romania este sa sprijine ascensiunea femeilor in leadership in cadrul companiilor. Valorile PWN România sunt: curajul, respectul, colaborarea, excelența profesională, gratitudinea și implicarea. Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, egalitatea de sanse si diversitatea in structurile de conducere ale companiilor. Principalele programe ale PWN România includ: un program de antreprenoriat dedicat femeilor, unul de mentorat, cat si un program dedicat participarii femeilor in conducerea companiilor si consilii de administratie. Mai multe informații despre PWN Global și PWN România: www.pwnglobal.net &www.pwnromania.ro.

Despre Accor Hotels şi Orbis Group:

AccorHotels este un grup hotelier de top care întâmpină anual peste 50 de milioane de femei în cele peste 4.000 de hoteluri din întreaga lume. Managementul diversităţii este un avantaj competitv foarte important pentru strategia globală a AccorHotels, la fel ca şi pentru partenerul său strategic din Europa de Est, Orbis Hotel Group, cea mai mare reţea de hoteluri din regiune şi singurul deţinător al liceţei de operare a brandurilor AccorHotels în regiune. Grupul are propria reţea corporate de susţinere a managementului feminin, denumită Generaţia Feminină a AccorHotels (Women At AccorHotels Generation - WAAG). WAAG urmăreşte să elimine stereotipurile de gen, să promoveze egalitatea şi diversitatea în cadrul Grupului şi să dea femeilor încredere în propriul potenţial prin programe de mentorat, training şi iniţiative de recunoaştere. WAAG are aproximativ 4.400 de membri la nivel global, atât bărbaţi, cât şi femei, având o reţea activă şi în curs de dezvoltare şi pe piaţa est-europeană, cu peste 200 de membri activi.

 

Contact de presă:

 

Mona Opran, VP Marketing & Communication, marketing@pwnromania.net

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Find out more here.

I accept cookies from this site